fbpx

FAQ

Hieronder vind je veelgestelde vragen. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op via info@hikenclick.com.

HIKEN

Moet ik dit weekend met al mijn spullen lopen?

Wij zorgen voor een materiaal/bagage pendel vanaf de startlocatie. Je hoeft dus niet de hele reis met een grote zware rugzak te lopen. Het enige wat je in principe nodig hebt is een dagrugzak voor je camera gear en wat eten en drinken. 

Zijn de wandelingen voor iedereen toegankelijk?

Iedereen met een goede basisconditie zou dit weekend prima moeten kunnen doen. Je wandelt maximaal 17 km per dag afhankelijk van de behoefte van de groep. De routes die we lopen variëren en staan niet vast. Dit stemmen we af op de groep. 

Zijn er toiletten aanwezig tijdens de route?

Toiletten zijn alleen aanwezig tijdens ons verblijf op het basecamp. Tijdens Het Grote Micro Avontuur is de natuur jouw badkamer. Neem vooral een rolletje ecologisch toiletpapier mee voor onderweg.

Moet ik de groep volgen of kan ik ook alleen verder?

Het uitgangspunt is dat we zullen verplaatsen als één groep. Mochten er verschillende behoeftes zijn binnen de groep dan hebben we mogelijkheid te differentiëren. Onze ervaring is dat we vaak een sterk groepsgevoel ontstaat.

Wat voor schoenen heb ik nodig?

Zorg dat je comfortabel zittende wandelschoenen hebt. Bij voorkeur waterdicht en goed ingelopen. Dit voorkomt natte voeten en blaren. Niets is zo vervelend als op ons basecamp aankomen met zere en natte voeten. 

FOTOGRAFEREN

Moet ik al goed kunnen fotograferen om met dit weekend mee te kunnen?

Nee hoor, dat is niet nodig. Wij zullen je tijdens dit weekend begeleiden zodat jij aan het einde van de rit betere foto’s kan maken. We helpen iedereen op zijn of haar niveau.

Kan ik een camera huren?

Jazeker kan dat! In dit geval krijg je van ons een spiegelreflexcamera met bijbehorende objectieve op bruikleen. De foto’s die je gemaakt hebt sturen we je na het weekend via WeTransfer toe. je hoeft dus niet zelf een kaartje te kopen. Kosten hiervan zijn €35,00 voor het hele weekend. 

Met wat voor soort fotografie gaan we dit weekend bezig?

Dat verschilt heel erg. Heb je geen ervaring dan zal voor jou de focus liggen op het onder de knie krijgen van de basis. Ben je al meer ervaren dan nemen we jou mee in een stukje Outdoor- & Adventure fotografie. Rode draad is een stukje Storytelling. Dit alles speelt zich buiten, in een natuurlijke omgeving af. 

Kan ik ook mee als ik niet wil fotograferen?

Tuurlijk, dat is geen probleem. Tijdens dit weekend is ons motto: “Niets moet, alles mag.”
Dus als jij er voor kiest om mee te gaan voor alleen de mooie wandelingen is dat voor ons oké. Hou er wel rekening mee dat de groep vaak stil staat om wat mooie plaatjes te schieten.

Kan ik ook mee met alleen een smartphone?

Yes! Leuk! Tegenwoordig zijn de smartphones goed ontwikkeld en hebben ze vaak goede camera’s. In sommige gevallen kun je zelf de belichting aanpassen. In zo’n geval helemaal prima, heb je nog meer mogelijkheden. 

OVERNACHTEN

Moet ik nog veel spullen aanschaffen om te kunnen overnachten

In principe niet. Zoals je weet gaan we “Back to Basic” en het enige wat je zelf nodig hebt zijn een slaapmatje, slaapzak en een dag rugzak voor al je camera spullen (mocht je willen fotograferen).

Wij zorgen voor de tent, tarp en bivakzak en een materiaal/bagage pendel. Je hoeft dus niet de hele reis met een grote zware rugzak te lopen. Daarnaast regelen wij eten & drinken.

Een slaapzak + slaapmatje huren, hoe werkt dat?

Wil je een slaapzak en slaapmatje bij ons huren dan regelen wij dat deze op de overnachtingslocatie aanwezig zijn. Geef het wel even bij je reservering aan. Je krijgt dan hier een aparte factuur voor toegezonden via de mail. Deze dien je uiterlijk voor aanvang van het micro avontuur te hebben betaald.

Waar overnachten we?

We hebben onze overnachtingslocaties zorgvuldig uitgezocht met als speerpunt dat het natuurlijk moet aanvoelen. Helaas mag je niet wildkamperen in Nederland en ondanks dat het verleidelijk is hebben ook wij ons aan de gestelde regels te houden. De natuurkampeerterreinen waar we gebruik van maken komen dicht bij het gevoel van wildkamperen uit, inclusief kampvuur.

Zijn er toiletten en douches aanwezig op de camping?

Jazeker, de locaties waar we gebruik van maken hebben de nodige sanitaire voorzieningen. D.w.z. toiletten en douches. Al dan niet in een basic setting. Voldoende om je na een lange dag wandelen even te kunnen opfrissen.

BETALINGEN

Ik wil samen met iemand op micro avontuur, hoe doe ik dat met betalen?

In dit geval dien je twee keer het betalingsformulier in te vullen en te betalen. De genoemde prijs is een prijs per persoon. Wel goed om aan te geven bij de opmerkingen dat je samen met iemand komt en hierbij een naam te vermelden zodat wij deze reserveringen aan elkaar kunnen linken.

Hoe kan ik het micro avontuur annuleren?

Je kan Het Grote Micro Avontuur alleen schriftelijk annuleren door een mailbericht naar info@hikenclick.com te sturen. We antwoorden je zo spoedig mogelijk!

Krijg ik een terugbetaling als ik mijn avontuur annuleer?

Afhankelijk van wanneer je annuleert bepaalt hoeveel je van je aanbetaalde bedrag terug krijgt. Als je Het Grote Micro Avontuur geboekt gelden onze algemene voorwaarden. Deze kun je hier terug vinden.