fbpx
Het Grote Micro Avontuur, avontuur, Veluwe, nederland, fotografie, fotograferen, weekend, kamperen, Drenthe, groepsreis, workshop, bos, wild, natuur, water, avontuur

Veluwe

Met je camera in de hand en een gevoel van vrijheid in je hart, ontdek je de verborgen schoonheid van de natuur en laat je je inspireren door de indrukwekkende omgeving.

Stel je voor: je bent omringd door de ongerepte schoonheid van de Veluwe, het grootste natuurgebied van Nederland. Je hoort het geritsel van de bladeren onder je voeten terwijl je op pad gaat om de meest fascinerende dieren te spotten en vast te leggen met je camera…

Een back to basic ervaring, waarbij je leeft van wat de natuur te bieden heeft en slaapt onder de sterrenhemel. Welkom bij Het Grote Micro Avontuur op de Veluwe, het avontuurlijke fotografie weekend dat je meeneemt op een onvergetelijke reis door de wilde natuur. Verbeter je fotografie skills terwijl je prachtige landschappen en wilde dieren van dichtbij beleeft. Dit is een unieke kans om je te laten onderdompelen in de rust en schoonheid van de natuur.

DE ROUTE

We vertrekken vanaf een parkeerplaats in de buurt van Epe. Hier laten we onze auto’s staan en vertrekken we te voet langs een route die je de verschillende bezienswaardigheden en verborgen parels van de Veluwe laat ontdekken. Wij zorgen ervoor dat je, dankzij onze ervaren gidsen, alle nodige informatie krijgt zodat jij het “perfecte plaatje” kan schieten. Zorgeloos genieten dus!

WEEKENDPROGRAMMA

Je weekendje weg op de Veluwe begint op zaterdag. Eerst verzamelen we om 10:00 uur op een locatie in de buurt van Epe. Daar krijg je van ons een korte uitleg over het verloop van het weekend. Vanuit hier starten we met hiken door de uitgestrekte bossen op zoek naar verborgen parels.

Zaterdag en zondag staan in het teken van wandelen, fotograferen en actief ontspannen. We gaan voornamelijk bezig met natuur- en dierenfotografie en heerlijk genieten van de natuur. Je overnacht zaterdagavond in een tent of onder een tarp op kamp Buitendoor. Tussendoor helpen we jou een serieuze stap vooruit te zetten in je fotografie mocht je hier behoefte aan hebben.

Zondagochtend gaan we na een lekker ontbijtje een andere wandeling terug maken richting de startlocatie. Ook nu alle kans om lekker te fotograferen en te genieten van al het moois onderweg. Het streven is zondagmiddag rond 16:00 uur af te sluiten zodat iedereen in alle rust richting huis kan gaan. Na dit weekend kom jij weer helemaal opgeladen thuis.

In 2023 hebben wij  eerst 2 weekenden waarin jij kan meedoen aan Het Grote Micro Avontuur – VELUWE*. Omdat we het belangrijk vinden dat we iedereen voldoende aandacht kunnen bieden hanteren we groepen van maximaal 10 deelnemers. Zo kun jij ongestoord genieten van de wilde natuur en ga je gegarandeerd met mooie foto’s naar huis. 

Het Grote Micro Avontuur is een concept van Hike & Click, een kleinschalige Nederlandse reisorganisatie met de focus op fotografie, natuur & avontuur. Wij geloven dat deze drie elementen sterk kunnen bijdragen aan ontspanning en persoonlijke groei.

*Dit micro avontuur gaat door bij minimaal 4 deelnemers.

''ONE DAY OR DAY ONE. YOU DECIDE.''

HET VERBLIJF

Tijdens je avontuur op de Veluwe overnacht je op Kamp Buitendoor. Een natuurlijk groepskampeerterrein midden in de bossen waar je je helemaal in de wilde natuur begeeft. De perfecte uitvalsbasis tussen Epe en Nunspeet met de broodnodige voorzieningen. Na een lange dag wandelen kun je er voor kiezen om even heerlijk te chillen bij het kampvuur.

Alle basisbenodigdheden zijn op deze camping aanwezig. Douchen kan natuurlijk ook.

Het Grote Micro Avontuur, avontuur, Veluwe, nederland, fotografie, fotograferen, weekend, kamperen, Drenthe, groepsreis, workshop, bos, wild, natuur, water, avontuur

EEN KORTE UITLEG

WAT IS INBEGREPEN

De prijs voor Het Grote Micro Avontuur begint vanaf €275,00 per persoon. Dit is voor het volledige weekend.

Hierin is inbegrepen:

  Alle maaltijden
  Professionele begeleiding
  Tent
  Kookmaterialen
  Materiaal pendel
  Overnachtingskosten & toeristenbelasting

Optioneel bij te boeken voor het weekend*:

  Camera inclusief objectieven (€35,00 p.p.)
  Slaapmatje & slaapzak (€17,50 p.p.)

*Mocht je hiervan gebruik willen maken geef dit dan aan in de opmerkingen bij je reservering. Je ontvangt hiervan een aparte factuur.

ETEN

Dit weekendje weg is inclusief verse maaltijden waarmee je voldoende voeding hebt voor de volledige trek. Dat wil zeggen: 2x lunch, 1x diner, 1x ontbijt, snacks & energy bars. Bovendien regelen wij het hout voor het kampvuur en de materialen om de maaltijden op te bereiden. Zo hoef je tijdens je micro avontuur helemaal nergens aan te denken

VEEL GESTELDE VRAGEN

Moet ik nog veel spullen aanschaffen om te kunnen overnachten?

In principe niet. Zoals we vertelden gaan we “Back to Basic” en het enige wat je zelf nodig hebt zijn een slaapmatje, slaapzak en een dag rugzak voor al je camera spullen (mocht je willen fotograferen).

Wij zorgen voor de tent, tarp en bivakzak en een materiaal/bagage pendel. Je hoeft dus niet de hele reis met een grote zware rugzak te lopen. Daarnaast regelen wij eten & drinken.

Wat is de doelgroep?

De gemiddelde leeftijd van onze avonturiers is ongeveer 32 jaar, waarvan het grootste deel dertigers waren. De doelgroep is daarnaast heel divers: koppels, groepjes vrienden en vooral ook singles boeken dit te gekke micro avontuur in Veluwe! Tijdens de laatste editie kwamen de deelnemers voornamelijk uit Nederland.

Zijn er douches en toiletten aanwezig?

Douches en toiletten zijn alleen aanwezig tijdens ons verblijf op het basecamp. Tijdens Het Grote Micro Avontuur is de natuur jouw badkamer. Neem vooral een rolletje ecologisch toiletpapier mee voor onderweg.

Ik wil samen met iemand op micro avontuur op de Veluwe, hoe doe ik dat met betalen?

In dit geval dien je twee keer het betalingsformulier in te vullen en te betalen. De genoemde prijs is een prijs per persoon. Wel goed om aan te geven bij de opmerkingen dat je samen met iemand komt en hierbij een naam te vermelden zodat wij deze reserveringen aan elkaar kunnen linken.

Moet ik al goed kunnen fotograferen om mee te kunnen?

Nee hoor, dat is niet nodig. Wij zullen je tijdens dit weekend begeleiden zodat jij aan het einde van de rit betere foto’s kan maken. We helpen iedereen op zijn of haar niveau.

HGMA047

GA MEE OP MICRO AVONTUUR!

Vind hieronder de verschillende data en beschikbaarheden per bestemming.
Klik op een datum om jouw micro avontuur te boeken.

Zodra je gereserveerd hebt krijg je automatisch een mail met de factuur. Dit is tegelijk de bevestiging van je reservering. Op een later moment krijg je van ons alle verdere benodigde informatie toegestuurd.

*Geen camera? Geen probleem! Je kan tegen een kleine meerprijs bij ons een camera inclusief objectieven huren. Op deze manier kun jij op een laagdrempelige manier kennis maken met digitale fotografie.