fbpx

Drenthe

Omringd door de adembenemende natuur van deze oer-provincie ga je op zoek naar avontuur en ontdekkingen die je zintuigen zullen prikkelen en je creativiteit zullen aanwakkeren. Beleef Drenthe!

Stap uit je dagelijkse routine en duik in het ultieme avontuur in de prachtige oernatuur van Drenthe! Ontsnap aan de drukte van de stad en dompel je onder in de wildernis van een van de meest ongerepte provincies van Nederland.

Tijdens dit weekend vol fotografie en avontuur ga je terug naar de basis, zonder luxe of overbodige voorzieningen, en ontdek je de schoonheid van de natuur op een geheel nieuwe manier. Of je nu een gepassioneerde fotograaf bent of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring, laat je verrassen door de overweldigende natuur en het gevoel van vrijheid van dit avontuur!

DE ROUTE

We vertrekken bij de carpoolplaats nabij Gasselte. Hier laten we onze auto’s staan en vertrekken we te voet langs een route die je de verschillende bezienswaardigheden en verborgen parels van de Boswachterij Gieten/Borger laat ontdekken. Wij zorgen ervoor dat je, dankzij onze ervaren gidsen, alle nodige informatie krijgt zodat jij het “perfecte plaatje” kan schieten. Zorgeloos genieten, dus!

WEEKENDPROGRAMMA

Je weekendje weg in Drenthe begint op zaterdag. Eerst verzamelen we om 10:00 uur op de carpoolplaats bij Gasselte. Daar krijg je van ons een korte uitleg over het verloop van het weekend. Vanuit hier starten we met hiken door Boswachterij Gieten/Borger.

Zaterdag en zondag staan in het teken van groei en actief ontspannen. We gaan voornamelijk bezig met natuur- en landschapsfotografie en heerlijk genieten van de natuur. Je overnacht zaterdagavond in een tent of onder een tarp en koken doen we op een kampvuur. Tussendoor helpen we jou een serieuze stap vooruit te zetten in je fotografie mocht je hier behoefte aan hebben.

Zondagochtend gaan we na een relaxte opstart een andere wandeling terug maken richting Gasselte. Ook nu alle kans om lekker te fotograferen en te genieten van al het moois onderweg. Het streven is zondagmiddag rond 16:00 uur af te sluiten zodat iedereen in alle rust richting huis kan gaan. Na dit weekend kom jij weer helemaal opgeladen thuis.

In 2023 hebben wij 8 weekenden waarin jij kan meedoen aan Het Grote Micro Avontuur – DRENTHE*. Omdat we het belangrijk vinden dat we iedereen voldoende aandacht kunnen bieden hanteren we groepen van maximaal 10 deelnemers. Zo kun jij ongestoord genieten van de Drentse natuur en ga je gegarandeerd met mooie foto’s naar huis. 

Het Grote Micro Avontuur is een concept van Hike & Click, een kleinschalige Nederlandse reisorganisatie met de focus op fotografie, natuur & avontuur. Wij geloven dat deze drie elementen sterk kunnen bijdragen aan ontspanning en persoonlijke groei.

*Dit micro avontuur gaat door bij minimaal 4 deelnemers.

''THE GOAL IS TO DIE WITH MEMORIES, NOT DREAMS.''

HET VERBLIJF

Tijdens je avontuur in Drenthe overnacht je op Landgoed Mariahoeve. Een uitgestrekte natuurcamping van 90 hectare waar je je helemaal in de wilde natuur begeeft. De perfecte uitvalsbasis aan de rand van Boswachterij Gieten/Borger met de broodnodige voorzieningen. Na een lange dag wandelen kun je er voor kiezen om even heerlijk af te koelen in het pingo meer. Douchen kan natuurlijk ook.

Je slaapt in een door ons geregeld tentje. Wil je een meer natuurlijke ervaring dan kan je er ook voor kiezen om onder een tarp te liggen of gewoon in een bivakzak onder de sterrenhemel.

EEN KORTE UITLEG

WAT IS INBEGREPEN

De prijs voor Het Grote Micro Avontuur begint vanaf  €275,00 €245,00 per persoon. Dit is voor het volledige weekend.

Hierin is inbegrepen:

  Alle maaltijden
  Professionele begeleiding
  Tent
  Kookmaterialen
  Materiaal pendel
  Overnachtingskosten & toeristenbelasting

Optioneel bij te boeken voor het weekend*:

  Camera inclusief objectieven (€35,00 p.p.)
  Slaapmatje & slaapzak (€17,50 p.p.)

*Mocht je hiervan gebruik willen maken geef dit dan aan in de opmerkingen bij je reservering. Je ontvangt hiervan een aparte factuur.

ETEN

Dit avontuur is inclusief verse maaltijden. Dat wil zeggen: 2x lunch, 1x diner, 1x ontbijt, snacks & energy bars. Bovendien regelen wij het hout voor het kampvuur en de materialen om de maaltijden op te bereiden. Zo hoef je tijdens je micro avontuur helemaal nergens aan te denken

WELKE SPULLEN HEB JE NODIG?

Zoals we eerder al genoemd hebben regelen wij de overnachtingsmaterialen. Ook verzorgen we de kookmaterialen en het hout om op de koken.

Benieuwd naar wat je zelf moet meenemen? We hebben een paklijst opgesteld die alle must-haves voor jouw avontuur bevat. Belangrijk: vergeet je camera gear niet! 😉

HGMA 160423-01

GA MEE OP MICRO AVONTUUR!

Vind hieronder de verschillende data en beschikbaarheden.
Klik op een datum om jouw micro avontuur* te boeken.

Zodra je gereserveerd hebt krijg je automatisch een mail met de factuur. Dit is tegelijk de bevestiging van je reservering. Op een later moment krijg je van ons alle verdere benodigde informatie toegestuurd.

*Geen camera? Geen probleem! Je kan tegen een kleine meerprijs bij ons een camera inclusief objectieven huren. Op deze manier kun jij op een laagdrempelige manier kennis maken met digitale fotografie.